ГОТВАРСКИ


„Превърнете кухнята си в италиански ресторант! Спестете време при готвенето!“

Спестете време при готвенето като направите вкусна домашна паста само за няколко минути с помощта на готварски продукти Cremio. С нашите продукти всичко е  бързо, лесно и вкусно. Можете да изненадате Вашето семейство като предложите не само екзотиката на италианската кухня вкъщи, но и разнообразие във Вашата кухнята като приготвите пилешко месо със Cremio. Можете да приготвите и различни видове сосове, дресинги и солени мусове. Бъдете винаги готови за бързо ястие с малка кутия Cremio 200 ml, която да стои за всеки случай във Вашия кухненски шкаф.
Талиатели с гъби и сос
  • 400 g талиатели
  • 400 g гъби
  • 300 ml CREMIO за готвене
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. зехтин
  • черен пипер
  • сол

35

4

Талиатели с гъби и сос

Талиателите се сваряват във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изплакват се и се отцеждат. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в зехтина, докато омекнат. Добавят се измитите и нарязани на полумесеци гъби и се задушават до пълно омекване. След това към задушените зеленчуци се добавя се CREMIO за готвене и се бърка до сгъстяване. Накрая се прибавя отцедената паста (талиателите) с подправките и продуктите се разбъркват, докато ароматите им се смесят. Пастата се сервира гореща.
Талиатели с броколи и пиле
  • 400 g талиатели
  • 300 ml CREMIO за готвене
  • 300 g пилешко филе
  • 300 g броколи
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. черен пипер
  • сол
  • пармезан по желание

40

4

Талиатели с броколи и пиле

Талиателите се сваряват във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изплакват се и се отцеждат. Броколите се накъсват на малки розички и се пускат във врящата вода за няколко минути, докато омекнат. След това се пускат в ледено студена вода, за да запазят свежия си зелен цвят. Пилешкото филе  се нарязва на дребни кубчета и се пече в тиган с незалепващо покритие до позлатяване. Към него се прибавя накълцаният чесън и се добавя малко зехтин. Готви се до омекване на чесъна. След това към тях се добавят талиателите, броколите и CREMIO за готвене. Ястието се бърка, докато се сгъсти. Накрая се добавят сол и черен пипер. Талиателите се разбъркват и се сервират горещи. По желание се поръсва с настърган пармезан.
Паста с пиле
  • 400 g паста
  • 300 g пилешки гърди
  • 250 ml CREMIO за готвене
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 връзка магданоз
  • 2 с.л. зехтин
  • сол

40

4

Паста с пиле

Пастата се сварява според указанията на опаковката и се отцежда. Чесънът се нарязва на тънки колелца и се задушава в зехтина. Добавят се пилешките гърди, нарязани на кубчета. Месото се пържи до готовност, след което в тигана се добавят CREMIO за готвене, отцедената и сварена паста, както и ситно нарязаният магданоз. Ястието се бърка, докато сметаната почти напълно изври. Сервира се горещо.
Запеканка с картофи и броколи
  • 500 g картофи
  • 300 g броколи
  • 150 g сирене MY DAY
  • 80 ml CREMIO за готвене
  • 50 g кашкавал MY DAY
  • сол

40

4

Запеканка с картофи и броколи

Картофите и броколите се режат на кубчета и се редят в намазнена тавичка. Приготвя се заливка от натрошеното сирене MY DAY и CREMIO за готвене. Картофите и броколите се заливат, настъргва се кашкавал MY DAY и се запича на силна фурна за 35 минути.
Пиле Жулиен
  • 500 g пилешко филе
  • 300 g кисели краставички
  • 250 ml CREMIO за готвене
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. босилек
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол

30

4

Пиле Жулиен

Пилешкото филе и киселите краставички се нарязват на жулиени (тънки ивички). Гъбите се нарязват на полумесеци. Месото се запържва от всички страни до златисто в сгорещеното олио и се овкусява със сол и черен пипер. Добавят се гъбите и киселите краставички и леко се задушават. Прибавя се сушеният босилек и се оставя на котлона за 2-3 мин. Накрая се добавя CREMIO за готвене и се разбърква, докато течността се сгъсти. Сервира се горещо.
пилешки хапки със сос
  • 500 g пилешко филе
  • 1 с.л. масло
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 1 к.ч. CREMIO за готвене
  • 4 с.л. соев сос
  • сол
  • черен пипер
  • риган

25

4

Пилешки хапки със сос

Пилешкото филе се нарязва на хапки и леко се запържва в масло. Към него си прибавя бялото вино и когато то изври наполовина, към ястието се добавя CREMIO за готвене, соевият сос и подправките. Разбърква се добре и месото се задушава за още 5 мин.
Пилешко бонфиле в плик
  • 8 пилешки бонфилета
  • 100 ml CREMIO за готвене
  • 200 g гъби
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка

45

4

Пилешко бонфиле в плик

Пилешките бонфилета се овкусяват от двете страни със сол и черен пипер. Гъбите се нарязват на половинки. Месото и гъбите се слагат в плик за печене. В плика се добавя още CREMIO за готвене и се пуска стрък мащерка. Пликът се слага в тавичка и се пробива на няколко места, за да не се спука. Пече се на 180 градуса за 35-40 минути.
Пиле с гъби и картофи
  • 600 g пилешко месо
  • 2 глави лук
  • 400 g гъби
  • 4 картофа
  • 2 връзки спанак
  • 4 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • 2 ч.ч. бяло вино
  • 1 ч.ч. CREMIO за готвене
  • сол
  • черен пипер

45

4

Пиле с гъби и картофи

Месото се нарязва на малки парченца, лукът - на ситно, гъбите - на полумесеци, картофите - на кубчета. Лукът се задушава, прибавя се месото и задушаването продължава 2-3 минути. Добавят се гъбите и картофите. Налива се вода, колкото да ги покрие. Ястието ври, докато картофите и месото станат готови. Прибавя се спанакът, подправките и солта. Налива се виното и се оставя да ври, докато течността остане на половина. Накрая се добавя CREMIO за готвене, оставя се на котлона за още 2-3 мин. и се поднася веднага.