Григор Димитров победи Гаел Монфис в емоционален мач на родна почва

Григор Димитров победи Гаел Монфис в емоционален мач на родна почва
28.11.2015 г.
My Day бе спонсор на демонстративния мач между Григор Димитров и един от най-атрактивните играчи на АТР тура - французина Гаел Монфис. Най-добрият български тенисист се завърна пред родната публика, за да обърне внимание на най-малките ни тенис таланти и демонстрира страхотна игра срещу съперника си. За загрявка преди срещата българският топ тенисист проведе открит благотворителен урок с най-добрите деца от българския тенис. Между 20 и 40 бяха избраните за този урок според класирането им в националната ранг листа.
 
Малко след това започна и развлекателният двубой във формат 2 от 3 сета. Гаел Монфис демонстрира добро настроение от първите точки, докато българската звезда имаше леки затруднения в началото на мача, но все пак спечели първия сет с 6:3. Във втория сет Григор и Монфис спретнаха истинско шоу, което включваше прескачане на мрежата в противниковото поле и помощ от публиката. След няколко обрата, българинът спечели и втория сет с 6:4.

След края на надпреварата българинът не успя да скрие вълнението си от играта на родна земя: "Благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят. За мен беше вълнуващо изживяване да играя пред българска публика. Пожелавам си следващият сезон да премине по план. Никога не съм Ви напускал, благодаря на всички, които не спяха по цели нощи, за да гледат моите мачове." Развълнуваният Григор сподели още: "Исках да се случи този мач и да изляза на този корт, който беше готов няколко часа преди това. Беше чудесно, благодаря на всички, че дойдоха. Да се надяваме, че в най-скоро време ще бъда пак тук, пред родна публика." Световният номер 19 не сдържа и сълзите си, докато зрителите го аплодираха, изправени на крака и скандиращи името му.