СЛАДКАРСКИ


„Пренесете сладкарницата вкъщи! Спестете пари и време!“

Спестете време и пари като приготвите вкусна домашна торта с помощта на сладкарски продукти Cremio. С нашите продукти всичко е  не само бързо, лесно и вкусно, но и евтино. Можете да зарадвате Вашето дете и с домашно приготвен крем, десерт, мус или пък да го изненадате с декорация на плодовата салата. Можете да експериментирате като смесвате Cremio с различни видове сладка и конфитюри. С помощта на шприц пък може да се получи едно много красиво и интересно решение при приготвянето на всеки сладкиш. Бъдете винаги готови за един бърз десерт с малка кутия Cremio 200 ml, която да стои за всеки случай във Вашия кухненски шкаф. Чудесна декорация на торта или сладкиш може да постигнете и с помощта на Cremio Spray.
Шоколадов крем с плодове
  • 400 ml CREMIO за разбиване
  • 200 g шоколад
  • 4 ягоди
  • 1 киви
  • 1/2 портокал

20 мин.

4

Шоколадов крем с плодове

CREMIO за разбиване се загрява при постоянно разбъркване. Добавя се начупеният на парченца шоколад и се разбърква, докато се разтвори. Полученият крем се пълни в чаши и се поставя в хладилник. Плодовете се нарязват на парченца и се нареждат върху охладения вече крем.



 

 
 
Шоколадово парфе
  • 175 g шоколад
  • 2 с.л. прясно мляко MY DAY
  • 4 жълтъка
  • 300 ml CREMIO за разбиване
  • 75 g пудра захар
  • 1 ванилия

20 мин.

4

Шоколадово парфе

Шоколадът се смесва с прясното мляко MY DAY и се разтопява на водна баня. Бърка се до пълното разтопяване на шоколадовите блокчета и до получаване на еднородна смес. Сместа се оставя да се охлади. В отделен съд се разбиват жълтъците, захарта и ванилията. Сместа се добавя към вече изстиналия разтопен шоколад. CREMIO за разбиване се разбива с миксер и се добавя към сместа, разбърква се добре и полученият крем се изсипва в десертни чаши. Оставя се в хладилна камера за няколко часа, докато десертът се втвърди.

 
Крем Брюле
За крема:
  • 8 жълтъка
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. CREMIO за разбиване
  • 1 ч.л. ванилия
За карамелената коричка:
  • 8 с.л. захар

50

8

Крем Брюле

Жълтъците и захарта се разбиват много добре. Към тях се прибавя предварително загрятият CREMIO за разбиване, който трябва да се свали от котлона точно преди да заври и да се изсипе внимателно към жълтъчената смес при непрекъснато бъркане. Накрая се прибавя ванилията. Получената смес се налива в малки керамични купички. Купичките с крема се пекат на водна баня в предварително загрята фурна на 170-180 градуса в продължение на 45 мин., т.е. до получаването на лек розов загар. След това купичките се изваждат от фурната и се оставят леко да се охладят. Във всяка порция се поръсва по 1 с.л. захар и се заглажда. Купичките се поставят отново във фурната, но се пекат само на горен реотан при най-висока температура за няколко минути, докато захарта се разтопи и карамелизира. Кремът се изважда от фурната и се оставя да се охлади.