- 700 - 800 г агнешко месо
- 30 мл Cremio за готвене
- 100 г моркови
- 2 чушки (зелена и червена)
- 100 г гъби
- 1 глава лук
- 4 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 3 с.л. брашно
- 3-4 зърна черен пипер
- 1 ч.л. сол
Крехко агнешко за Гергьовден


100 мин.
Агнешкото се нарязва на хапки и се посолява, след което се слага в кипяща вода / бульон и се вари до готовност. Прибавят се нарязаните на ситно моркови, чушки и лук и се задушават със зърната черен пипер до готовност на зеленчуците.
В отделен тиган се задушават гъбите и чесъна със зехтина, след което се прибавят към месото със зеленчуците. Готварският крем Cremio и брашното се смесват, а с готовата смес се застройва агнешкото със зеленчуците. За още по-добър вкус се поръсва с пресен магданоз и се добавят няколко капки лимон ястието.
Агнешкото е традиционно ястие за трапезата на Гергьовден, а приготвянето му може да бъде лесно и бързо.
В отделен тиган се задушават гъбите и чесъна със зехтина, след което се прибавят към месото със зеленчуците. Готварският крем Cremio и брашното се смесват, а с готовата смес се застройва агнешкото със зеленчуците. За още по-добър вкус се поръсва с пресен магданоз и се добавят няколко капки лимон ястието.
Агнешкото е традиционно ястие за трапезата на Гергьовден, а приготвянето му може да бъде лесно и бързо.