Кремио ЕАД отбелязва възходящо развитие в производството и в износа през последните две години

Г. Гановски
14.03.2019 г.
Компанията разполага с високо технологично съвременно производство. Машините са закупени от най-големите световни производители на такива линии за производство на хранителни продукти - асептични разфасоващи машини за производство на млечни продукти УХТ и модерна линия за производство на ESL продукти в бутилка.

Кремио ЕАД притежава множество различни сертификати за качество на продуктите като ISO, както и международния стандарт за качество при храните - IFS. Във връзка с опазването на околната среда компанията работи с FSC сертификат, който удостоверява, че дървесината, използвана при изработването на картонените опаковки, е от контролирани дървесни масиви. Компанията също така е член към световната организация за устойчиво развитие в палмовите плантации - RSPO.
 
Кремио EАД е един от големите производители на хранителни продукти в България. Продуктите на компанията заемат значителен дял от българския пазар и се изнасят за десетки държави на три континента. Същевременно фирмата не спира да разработва нови продукти, като в момента усилено работи върху готварски сосове с олио и съставки, подходящи за вегани. Това е в крак със световната тенденция за постоянно увеличаване на почитателите на вегетарианството и веганството. Планира се и навлизане на нови пазари в Африка и Близкия Изток.
 
Повече информация можете да прочетете в сп. "Индустриални продукти и приложения", бр. 2, март-април 2019 г. или в сайта на Ел Медиа!