Кюфтета фрикасе с бял сос

Кюфтета фрикасе с бял сос
  • 800 г кайма 
  • 1 морков
  • 1 голяма глава лук
  • 300 мл кисело мляко MY DAY 
  • 3 с.л. брашно
  • 3 бр. яйца 
  • 120 мл готварски крем CREMIO
  • 1 кубче бульон 
  • черен пипер
  • чубрица
  • ½ к.л. кимион 
  • сол
  • олио

90 мин.
Каймата се омесва с 1/2 глава накълцан лук, подправките и белтъците и се оформя на топчета. Запържват се останалият лук и настърган морков, долива се вода и се оставят да заврат. След това кюфтенцата се овалят в брашно и се пускат във водата. Добавя се бульона и се остава да къкри около 40 мин.
За застройката се препичат отделно 2-3 с.л. брашно. Разбива се киселото мляко със жълтъците и се добавя охладеното брашно. Към вече готовите кюфтета се добавя застройката при непрекъснато бъркане. Добавя се готварски крем CREMIO, като се бърка още 2- 3 мин.