- 500 гр. свинско каре;
- 400 гр. гъби;
- 1 глава стар лук;
- 250 мл Cremio за готвене;
- 30 гр. масло;
- 100 мл зеленчуков бульон;
- 1 скилидка чесън;
- 1 с.л. горчица;
- мащерка;
- сок от 1/2 лимон;
- сок от 1/2 портокал;
- зехтин;
- черен пипер;
- сол на вкус.
Лесна рецепта за свинско с гъби и цитрусов сос


30 мин.

4 човека
Месото се почиства и нарязва на малки кубчета, след което се запържва до златисто в малко зехтин. Добавят се подправките (черен пипер и наситнен лук) до карамелизиране.
Гъбите се почистват като се премахнат пънчетата, без да се нарязват. В друг съд се се разтапя маслото и се запържват почистените гъби. Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка, както и със ситно нарязан чесън. След 7-8 мин. пържене се добавя бульона, лимоновият и портокаловият сок. Разбърква се и се готви за още 7-8 мин. без капак.
Голямата тенджера се връща на котлона и в нея се добавя гъбената смес. Разбърква се и се готви още 10 мин. на силен котлон. След това се добавя Cremio за готвене, разбърква се и се оставя за още 2 мин. на слаб котлон.
Голямата тенджера се връща на котлона и в нея се добавя гъбената смес. Разбърква се и се готви още 10 мин. на силен котлон. След това се добавя Cremio за готвене, разбърква се и се оставя за още 2 мин. на слаб котлон.