Лесна рецепта за свинско с гъби и цитрусов сос

Лесна рецепта за свинско с гъби и цитрусов сос
 
  • 500 гр. свинско каре;
  • 400 гр. гъби;
  • 1 глава стар лук;
  • 250 мл Cremio за готвене;
  • 30 гр. масло;
  • 100 мл зеленчуков бульон;
  • 1 скилидка чесън;
  • 1 с.л. горчица;
  • мащерка;
  • сок от 1/2 лимон;
  • сок от 1/2 портокал;
  • зехтин;
  • черен пипер;
  • сол на вкус.
 

30 мин.

4 човека
Месото се почиства и нарязва на малки кубчета, след което се запържва до златисто в малко зехтин. Добавят се подправките (черен пипер и наситнен лук) до карамелизиране.
 
Гъбите се почистват като се премахнат пънчетата, без да се нарязват. В друг съд се се разтапя маслото и се запържват почистените гъби. Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка, както и със ситно нарязан чесън. След 7-8 мин. пържене се добавя бульона, лимоновият и портокаловият сок. Разбърква се и се готви за още 7-8 мин. без капак.
 
Голямата тенджера се връща на котлона и в нея се добавя гъбената смес. Разбърква се и се готви още 10 мин. на силен котлон. След това се добавя Cremio за готвене, разбърква се и се оставя за още 2 мин. на слаб котлон.