- 4 яйца;
- 15 г царевично нишесте;
- 1 ч.л. бакпулвер;
- 75 г брашно;
- 200 мл сладкарски крем Cremio;
- 60 мл лимонов сок;
- 20 г настъргана лимонова кора;
- 1/2 ч.л. лимонена киселина;
- 1/4 ч.л. сол;
- 300 г захар.
Лимонов пай


50 мин.
Белтъците и лимонената киселина се разбиват до получаване на пухкав крем, след което се прибавя 200 гр захар, смесените бакпулвер, нишесте, брашно и се разбива до получаване на твърд крем. Сместа се изсипва във форма и се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Белтъците и солта се разбиват и поетапно се прибавят 100 гр захар, лимонов сок и лимоновите кори. Смета се вари на водна баня до получаване на гладка каша, след което се оставя да изстине.
Сладкарският крем Cremio се разбива, прибавя се към лимоновия крем и се изсипва върху готовия блат. Лимоновият пай се оставя да стегне в хладилник за няколко часа.
За по бързи резултати, може да използвате готови блатове;
Виж нашите идеи и насоки за декорация на сладкиши със сладкарски крем Cremio - https://www.youtube.com/@myday4899
Белтъците и солта се разбиват и поетапно се прибавят 100 гр захар, лимонов сок и лимоновите кори. Смета се вари на водна баня до получаване на гладка каша, след което се оставя да изстине.
Сладкарският крем Cremio се разбива, прибавя се към лимоновия крем и се изсипва върху готовия блат. Лимоновият пай се оставя да стегне в хладилник за няколко часа.
За по бързи резултати, може да използвате готови блатове;
Виж нашите идеи и насоки за декорация на сладкиши със сладкарски крем Cremio - https://www.youtube.com/@myday4899