Паниран кашкавал

Кашкавал пане
 

  • 700 г кашкавал My Day
  • 2 бр. яйца
  • 3 с.л. брашно
  • 5 с.л. галета
  • олио
 

20 мин.

4 човека
Кашкавал My Day се нарязва на парчета с дебелина до 2 см. Яйцата се разбиват в купичка. Брашното и галетата се слагат в две отделни по-дълбоки чинии. Всяко парче кашкавал се намокря със студена вода, след което се покрива с брашно, яйце и галета в тази последователност и е необходимо да престои поне 1 мин. с панировката. Преди пържене всяко парче кашкавал отново се потапя в яйцата и се пържи до златисто от всяка страна. Котлонът не трябва да е на най-висока степен на готвене, а олиото трябва да покрива съвсем леко парчетата кашкавал.