Патладжан с доматен сос и кашкавал

Патладжан с доматен сос и кашкавал
 

  • 2 бр. патладжан;
  • 1 бр. домат;
  • 100 г настърган кашкавал My Day;
  • 3-4 листа пресен босилек;
  • сол и зехтин на вкус.
 

40 мин.

4 човека
Патладжанът се нарязва на тънки шайби, които се осоляват и престояват 10 мин. През това време се нарязват доматите на малки кубчета. Патладжаните се отцеждат и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се със зехтин или олио и се пекат 20 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса. След това върху всяко кръгче патладжан се поставят нарязаните на кубчета домати, накълцания босилек и настърган кашкавал My Day. Така овкусените патладжани се доизпичат за още 5-7 мин. Приятен апетит!

Виж още рецепети