Пиле Жулиен

Пиле Жулиен
  • 500 g пилешко филе
  • 300 g кисели краставички
  • 250 ml CREMIO за готвене
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. босилек
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол

30

4 човека
Пилешкото филе и киселите краставички се нарязват на жулиени (тънки ивички). Гъбите се нарязват на полумесеци. Месото се запържва от всички страни до златисто в сгорещеното олио и се овкусява със сол и черен пипер. Добавят се гъбите и киселите краставички и леко се задушават. Прибавя се сушеният босилек и се оставя на котлона за 2-3 мин. Накрая се добавя CREMIO за готвене и се разбърква, докато течността се сгъсти. Сервира се горещо.