Пиле с гъби и картофи

Пиле с гъби и картофи
  • 600 g пилешко месо
  • 2 глави лук
  • 400 g гъби
  • 4 картофа
  • 2 връзки спанак
  • 4 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • 2 ч.ч. бяло вино
  • 1 ч.ч. CREMIO за готвене
  • сол
  • черен пипер

45

4 човека
Месото се нарязва на малки парченца, лукът - на ситно, гъбите - на полумесеци, картофите - на кубчета. Лукът се задушава, прибавя се месото и задушаването продължава 2-3 минути. Добавят се гъбите и картофите. Налива се вода, колкото да ги покрие. Ястието ври, докато картофите и месото станат готови. Прибавя се спанакът, подправките и солта. Налива се виното и се оставя да ври, докато течността остане на половина. Накрая се добавя CREMIO за готвене, оставя се на котлона за още 2-3 мин. и се поднася веднага.

Виж още рецепети