Солени макарони на фурна

Солени макарони на фурна
 
  • 300 г макарони;
  • 2 бр. яйца;
  • 400 мл прясно мляко My Day;
  • 150 г сирене My Day;
  • 150 г кашкавал My Day;
  • 1 с.л. брашно;
  • 2 с.л. масло;
  • 1 с.л. олио.
 

45 мин.

4 човека
Макароните се варят в подсолена вода до готовност и се отцеждат. Маслото и олиото се нагряват в касерола, като се добавя лъжица брашно и сол на вкус. Сместа се бърка до златист цвят на брашното, след което се добавя млякото My Day. Вари се до леко сгъстяване и се маха от котлона. Яйцата се разбъркват и се прибавят към леко изстиналата вече смес с непрекъснато бъркане.
 
Макароните се изсипват в тава, поръсват се с натрошено сирене My Day и се полива сосът (ако е гъст се добавя още малко прясно мляко). Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. След 10 минути се прибавя настъргания кашкавал  My Day и се доизпича до зачервяване.