Талиатели с броколи и пиле

Талиатели с броколи и пиле
  • 400 g талиатели
  • 300 ml CREMIO за готвене
  • 300 g пилешко филе
  • 300 g броколи
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. черен пипер
  • сол
  • пармезан по желание

40

4 човека
Талиателите се сваряват във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изплакват се и се отцеждат. Броколите се накъсват на малки розички и се пускат във врящата вода за няколко минути, докато омекнат. След това се пускат в ледено студена вода, за да запазят свежия си зелен цвят. Пилешкото филе  се нарязва на дребни кубчета и се пече в тиган с незалепващо покритие до позлатяване. Към него се прибавя накълцаният чесън и се добавя малко зехтин. Готви се до омекване на чесъна. След това към тях се добавят талиателите, броколите и CREMIO за готвене. Ястието се бърка, докато се сгъсти. Накрая се добавят сол и черен пипер. Талиателите се разбъркват и се сервират горещи. По желание се поръсва с настърган пармезан.

Виж още рецепети