04 декември 2024 г.

Запеканка с картофи и бекон

Размер на шрифта
Продукти
60мин.
4порции

4 - 5 бр. картофи
400 г бекон, нарязан на фино
400 г кашкавал
4 бр. яйца
400 г готварски крем Cremio

В намаслена тавичка нареждаме ред картофи, нарязани на тънки колелца. Ръсим с кашкавал и редим ленти бекон.Върху него следва още един ред картофи, после кашкавал, бекон и отново картофи. Отгоре ръсим с кашкавал и заливаме с разбитите яйца и готварския крем Cremio. Покриваме с фолио и печем запеканката с картофи около 50 мин. до готовност на картофите. Махаме фолиото и запичаме до приятен златист загар.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L