Ангелски кейк
Продукти
За сместа:
- 9 белтъка (на стайна температура);
- 100 г брашно;
- 30 г нишесте;
- 180 г пудра захар;
- 1 с.л. лимонов сок;
- 1 щипка сол.
За крема:
- 375 мл сладкарски крем Cremio;
- 5 с.л. кисело мляко МyDay;
- 300 г ягоди.
Белтъците се разбиват на сняг с миксер заедно със солта и лимоновия сок. Когато сместа набъбне, се прибавят 110 г пудра захар при непрекъснато разбиване. Към получения сняг се прибавят и разбъркват на ръка пресятото брашно с остатъка от пудрата захар - 70 г. Сместа се изсипва във форма за кекс покрита с хартия за печене и се поставя в предварително загрята на 170 градуса фурна за 35 мин.
Кремът се приготвя като сладкарският крем Cremio се разбива с миксер за няколко минути в дълбок съд, след което се прибавя киселото мляко MyDay и се разбърква за кратко до пухкав крем.
Изстиналият блат се разрязва през средата на две. Кремът се разпределя по равно между блатовете и отгоре, като върху двата слоя се нареждат и ягоди.