Ангелски кейк

Размер на шрифта
Продукти
50мин.
12порции
За сместа:
  • 9 белтъка (на стайна температура);
  • 100 г брашно;
  • 30 г нишесте;
  • 180 г пудра захар;
  • 1 с.л. лимонов сок; 
  • 1 щипка сол.
За крема:
  • 375 мл сладкарски крем Cremio;
  • 5 с.л. кисело мляко МyDay;
  • 300 г ягоди.
Белтъците се разбиват на сняг с миксер заедно със солта и лимоновия сок. Когато сместа набъбне, се прибавят 110 г пудра захар при непрекъснато разбиване. Към получения сняг се прибавят и разбъркват на ръка пресятото брашно с остатъка от пудрата захар - 70 г. Сместа се изсипва във форма за кекс покрита с хартия за печене и се поставя в предварително загрята на 170 градуса фурна за 35 мин.
 
Кремът се приготвя като сладкарският крем Cremio се разбива с миксер за няколко минути в дълбок съд, след което се прибавя киселото мляко MyDay и се разбърква за кратко до пухкав крем.
 
Изстиналият блат се разрязва през средата на две. Кремът се разпределя по равно между блатовете и отгоре, като върху двата слоя се нареждат и ягоди.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L