18 декември 2024 г.

Канелени сладки със сладкарски крем

Размер на шрифта
Продукти
50мин.
6порции
1 ч.ч. орехи  
1 ч.ч. захар  
1 ч.ч. сладкарски крем CREMIO  
200 г масло 
1 ч.л. сода  
½ щипка сол  
брашно
 ½ ч.л. канела
За глазурата:
1 ч. ч. пудра захар 
3 с. л. топла вода 
1 ч. л. ванилия
На сух тиган се изпичат орехите, оставят се да изстинат и се натрошават на ситно. Смесват се със сладкарския крем CREMIO, содата, солта и канелата. Добавят се разтопеното масло, захарта и постепенно брашно, докато се получи не много гъсто тесто. Върху набрашнена плоскост се разточва и се изрязват различни форми с помощта на формички за сладки. Подреждат се върху тавичка с хартия за печене и се пекат във фурната на умерени градуси до златисто. 
Канелите сладки могат да се украсят с шприц по желание.
Вариант 1 - Бяла захарна глазура
Пресейте пудрата захар в тенджерка. Налейте водата и добавете ванилията. Като бъркате с дървена шпакла загрейте до 40 градуса. Ако глазурата е много гъста, добавете малко вода и обратното - ако е рядка, добавете пудра захар.
Вариант 2 - сладкарски крем CREMIO 
Разбивате около 200 мл с миксер за 2-3 мин. до готовност.
 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L