Коледно тирамису

Размер на шрифта
Продукти
45мин.
8порции
  • 350 ml Cremio за разбиване;
  • 5 с.л. заквасена сметана MyDay;
  • 2 пакета бишкоти;
  • 20 ml кафе;
  • 50 ml ром;
  • 500 g маскарпоне;
  • пудра захар.
Заквасената сметана MyDay и сладкарският продукт Cremio  се разбиват поотделно, след което се смесват с леко разбъркване до получаването на пухкава смес. Маскарпонето се разбива с пудра захар на вкус и готовата смес се прибавя към сметановата смес. Разбива се добре, докато се получи хомогенна смес. Кафето се смесва с ром по избор и се оставя да се охлади. Избира се подходящ съд, така че бишкотите да стигнат за 3 реда, а кремът – за измазване на бишкотите отстрани и отгоре. Редуват се напоени бишкоти с крем. Накрая се завършва с крем и какао, създаващо коледно настроение. Невероятното коледно тирамису се поднася с чаша вкусно кафе.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L