Крем Брюле
Продукти
За крема:
- 8 жълтъка
- 1/2 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. Cremio за разбиване
- 1 ч.л. ванилия
За карамелената коричка:
Жълтъците и захарта се разбиват много добре. Към тях се прибавя предварително загрятият Cremio за разбиване, който трябва да се свали от котлона точно преди да заври и да се изсипе внимателно към жълтъчената смес при непрекъснато бъркане. Накрая се прибавя ванилията. Получената смес се налива в малки керамични купички. Купичките с крема се пекат на водна баня в предварително загрята фурна на 170-180 градуса в продължение на 45 мин., т.е. до получаването на лек розов загар. След това купичките се изваждат от фурната и се оставят леко да се охладят. Във всяка порция се поръсва по 1 с.л. захар и се заглажда. Купичките се поставят отново във фурната, но се пекат само на горен реотан при най-висока температура за няколко минути, докато захарта се разтопи и карамелизира. Кремът се изважда от фурната и се оставя да се охлади.