Крем Брюле

Размер на шрифта
Продукти
50мин.
8порции
За крема:
  • 8 жълтъка
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. Cremio за разбиване
  • 1 ч.л. ванилия
За карамелената коричка:
  • 8 с.л. захар
Жълтъците и захарта се разбиват много добре. Към тях се прибавя предварително загрятият Cremio за разбиване, който трябва да се свали от котлона точно преди да заври и да се изсипе внимателно към жълтъчената смес при непрекъснато бъркане. Накрая се прибавя ванилията. Получената смес се налива в малки керамични купички. Купичките с крема се пекат на водна баня в предварително загрята фурна на 170-180 градуса в продължение на 45 мин., т.е. до получаването на лек розов загар. След това купичките се изваждат от фурната и се оставят леко да се охладят. Във всяка порция се поръсва по 1 с.л. захар и се заглажда. Купичките се поставят отново във фурната, но се пекат само на горен реотан при най-висока температура за няколко минути, докато захарта се разтопи и карамелизира. Кремът се изважда от фурната и се оставя да се охлади.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L