Кюфтета фрикасе с бял сос
Продукти
- 800 г кайма
- 1 морков
- 1 голяма глава лук
- 300 мл кисело мляко MyDay
- 3 с.л. брашно
- 3 бр. яйца
- 120 мл готварски крем Cremio
- 1 кубче бульон
- черен пипер
- чубрица
- ½ к.л. кимион
- сол
- олио
Каймата се омесва с 1/2 глава накълцан лук, подправките и белтъците и се оформя на топчета. Запържват се останалият лук и настърган морков, долива се вода и се оставят да заврат. След това кюфтенцата се овалят в брашно и се пускат във водата. Добавя се бульона и се остава да къкри около 40 мин.
За застройката се препичат отделно 2-3 с.л. брашно. Разбива се киселото мляко със жълтъците и се добавя охладеното брашно. Към вече готовите кюфтета се добавя застройката при непрекъснато бъркане. Добавя се готварски крем Cremio, като се бърка още 2- 3 мин.