Кюфтета фрикасе с бял сос

Размер на шрифта
Продукти
90мин.
  • 800 г кайма 
  • 1 морков
  • 1 голяма глава лук
  • 300 мл кисело мляко MyDay
  • 3 с.л. брашно
  • 3 бр. яйца 
  • 120 мл готварски крем Cremio
  • 1 кубче бульон 
  • черен пипер
  • чубрица
  • ½ к.л. кимион 
  • сол
  • олио
Каймата се омесва с 1/2 глава накълцан лук, подправките и белтъците и се оформя на топчета. Запържват се останалият лук и настърган морков, долива се вода и се оставят да заврат. След това кюфтенцата се овалят в брашно и се пускат във водата. Добавя се бульона и се остава да къкри около 40 мин.
За застройката се препичат отделно 2-3 с.л. брашно. Разбива се киселото мляко със жълтъците и се добавя охладеното брашно. Към вече готовите кюфтета се добавя застройката при непрекъснато бъркане. Добавя се готварски крем Cremio, като се бърка още 2- 3 мин.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L