За блата:
6 бр. яйца
120 г захар
180 г брашно
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
1 с.л. какао
ядки по избор за декорация
За пълнежа:
5 с.л. Нутела
500 мл сладкарски крем CREMIO
Приготвяне на блата:
С миксер се разбиват жълтъците, захарта и ваниловата захар. Отделно се разбиват белтъците и се прибавят към сместа със жълтъците. Постепенно се добавя брашно, смесено с бакпулвера. Прибавя се какаото и бавно се разбърква на ръка, докато се получи еднородна смес. Сместа се сипва в тавичка с хартия за печене. Пече се в добре загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. Готовият блат се покрива с чиста кърпа и се оставя да се охлади. Когато изстине, се разрязва хоризонтално по средата, за да се получават два блата.
Можете да използвате и готови блатове.
Приготвяне на пълнежа:
С миксер се разбива сладкарския крем CREMIO и се добавя Нутелата, после се разбърква. Слага се първият блат в чиния и се маже с крема. А след като се сложи и вторият блат, се намазва целият сладкиш отвън отново с крема и се декорира с фино натрошени ядки. Оставя се в хладилник да стегне.