01 януари 2025 г.

Лесна торта с течен шоколад и сладкарски крем

Размер на шрифта
Продукти
50мин.
8порции

За блата:
6 бр. яйца
  
120 г захар 
180 г брашно  
1 пакетче бакпулвер 
1 пакетче ванилова захар 
1 с.л. какао
ядки по избор за декорация


За пълнежа:
5 с.л. Нутела
500 мл сладкарски крем CREMIO 

Приготвяне на блата:  
С миксер се разбиват жълтъците, захарта и ваниловата захар. Отделно се разбиват белтъците и се прибавят към сместа със жълтъците. Постепенно се добавя брашно, смесено с бакпулвера. Прибавя секакаотои бавно се разбърква на ръка, докато се получи еднородна смес. Сместа се сипва в тавичка с хартия за печене. Пече се в добре загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. Готовият блат се покрива с чиста кърпа и се оставя да се охлади. Когато изстине, се разрязва хоризонтално по средата, за да се получават два блата. 
Можете да използвате и готови блатове.

Приготвяне на пълнежа:  
С миксерсе разбива сладкарския крем CREMIOи се добавя Нутелата, после се разбърква. Слага се първият блат в чиния и се маже с крема. А след като се сложи и вторият блат, се намазва целият сладкиш отвън отново с крема и се декорира с фино натрошени ядки. Оставя се в хладилник да стегне. 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L