Белтъците и лимонената киселина се разбиват до получаване на пухкав крем, след което се прибавя 200 г захар, смесените бакпулвер, нишесте, брашно и се разбива до получаване на твърд крем. Сместа се изсипва във форма и се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Белтъците и солта се разбиват и поетапно се прибавят 100 гр захар, лимонов сок и лимоновите кори. Сместа се вари на водна баня до получаване на гладка каша, след което се оставя да изстине.
Сладкарският крем Cremio се разбива, прибавя се към лимоновия крем и се изсипва върху готовия блат. Лимоновият пай се оставя да стегне в хладилник за няколко часа.
За по бързи резултати, може да използвате готови блатове;
Виж нашите идеи и насоки за декорация на сладкиши със
сладкарски крем Cremio -
https://www.youtube.com/@myday4899