Лимонов пай

Размер на шрифта
Продукти
50мин.
6порции
  • 4 яйца;
  • 15 г царевично нишесте;
  • 1 ч.л. бакпулвер;
  • 75 г брашно;
  • 200 мл сладкарски крем Cremio;
  • 60 мл лимонов сок;
  • 20 г настъргана лимонова кора;
  • 1/2 ч.л. лимонена киселина;
  • 1/4 ч.л. сол;
  • 300 г захар.
Белтъците и лимонената киселина се разбиват до получаване на пухкав крем, след което се прибавя 200 г захар, смесените бакпулвер, нишесте, брашно и се разбива до получаване на твърд крем. Сместа се изсипва във форма и се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса.
 
Белтъците и солта се разбиват и поетапно се прибавят 100 гр захар, лимонов сок и лимоновите кори. Сместа се вари на водна баня до получаване на гладка каша, след което се оставя да изстине. Сладкарският крем Cremio се разбива, прибавя се към лимоновия крем и се изсипва върху готовия блат. Лимоновият пай се оставя да стегне в хладилник за няколко часа.
 
За по бързи резултати, може да използвате готови блатове; 
Виж нашите идеи и насоки за декорация на сладкиши със сладкарски крем Cremiohttps://www.youtube.com/@myday4899 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L