22 октомври 2025 г.

Мусака с готварски крем

Размер на шрифта
Продукти
70мин.
6порции
Виж видео
500 г кайма
1 кг картофи
200 мл готварски крем CREMIO
50 г доматено пюре
2 бр. глави лук
1 бр. морков
2 бр. яйца
чубрица
черен и червен пипер
сол
Лукът и морковът се нарязват на ситно, а картофите – на малки кубчета. Яйцата се разбиват и се смесват с готварския крем CREMIO и сол. В загрята мазнина се запържват лук и морков до златисто. Добавя се каймата и също се запържва. Накрая се запържва и доматеното пюре. Овкусява се с черен, червен пипер и сол. Разбърква се добре. Добавят се картофите за 1-2 мин., за да се смесят хубаво всички вкусове. Изсипва се в тавичка, добавя се чубрица и се покрива с алуминиево фолио, за да остане по-сочна мусаката. Пече се в предварително загрята фурна на 200°C за 40-50 мин. Изважда се, маха се фолиото, изсипва се заливката и се пече още 20 мин.
 
Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L