500 г кайма 1 кг картофи 200 мл готварски крем CREMIO 50 г доматено пюре 2 бр. глави лук 1 бр. морков 2 бр. яйца
чубрица
черен и червен пипер
сол
Лукът и морковът се нарязват на ситно, а картофите – на малки кубчета. Яйцата се разбиват и се смесват с готварския крем CREMIO и сол. В загрята мазнина се запържват лук и морков до златисто. Добавя се каймата и също се запържва. Накрая се запържва и доматеното пюре. Овкусява се с черен, червен пипер и сол. Разбърква се добре. Добавят се картофите за 1-2 мин., за да се смесят хубаво всички вкусове. Изсипва се в тавичка, добавя се чубрица и се покрива с алуминиево фолио, за да остане по-сочна мусаката. Пече се в предварително загрята фурна на 200°C за 40-50 мин. Изважда се, маха се фолиото, изсипва се заливката и се пече още 20 мин.