03 септември 2025 г.

Пълнени чушки с кайма и ориз

Размер на шрифта
Продукти
80мин.
4порции
Виж видео
10 бр. червени чушки
200 г ориз
500 г кайма
2 глави лук
1 бр. домат
1 бр. морков
30 мл олио
400 мл вода
чубрица
сол, червен и черен пипер

За соса:

500 мл готварски крем CREMIO
2 с.л. брашно
магданоз
индийско орехче
Приготвяне на чушките:
Лукът и морковът се нарязват на кубчета, доматът се настъргва, а чушките се почистват от семките. Лукът и морковът се запържват в малко олио за 6 мин. Добавя се каймата за 5-6 мин., а след това и оризът за 2 мин. Поръсва се с червения пипер, прибавя се доматът и чубрицата. Овкусява се със сол и черен пипер. С готовата смес се пълният чушките и се редят в тавичка. Добавя се вода до средата на чушките и се пекат в предварително загрята фурна на 200°C за 30 мин. После се обръщат и се пекат до готовност.

Приготвяне на соса:
Брашното се разтваря в малко студена вода и на тънка струя се  добавя в готварския крем CREMIO, като се бърка. Сместа се загрява за 5 мин. и се овкусява със сол, индийско орехче и черен пипер.
Готовите чушки се заливат със соса и се връщат във фурната за 2 мин. Сервират се поръсени с магданоз.
 
Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L