Приготвяне на чушките:
Лукът и морковът се нарязват на кубчета, доматът се настъргва, а чушките се почистват от семките. Лукът и морковът се запържват в малко олио за 6 мин. Добавя се каймата за 5-6 мин., а след това и оризът за 2 мин. Поръсва се с червения пипер, прибавя се доматът и чубрицата. Овкусява се със сол и черен пипер. С готовата смес се пълният чушките и се редят в тавичка. Добавя се вода до средата на чушките и се пекат в предварително загрята фурна на 200°C за 30 мин. После се обръщат и се пекат до готовност.
Приготвяне на соса:
Брашното се разтваря в малко студена вода и на тънка струя се добавя в готварския крем CREMIO, като се бърка. Сместа се загрява за 5 мин. и се овкусява със сол, индийско орехче и черен пипер.
Готовите чушки се заливат със соса и се връщат във фурната за 2 мин. Сервират се поръсени с магданоз.