23 октомври 2024 г.

Пълнени домати с пилешко месо и яйце

Размер на шрифта
Продукти
30мин.
4порции
1 ч.ч. готварски крем Cremio
8 средно големи домати
200 г ситно смляно пилешко месо
1 морков
1 глава лук
2 с.л. олио
1 корен целина
1 корен пащърнак
1 яйце
магданоз
сол
розмарин
Отрязват се капачетата на доматите и с помощта на лъжица се премахва вътрешността им. Слага се сол и се обръщат, за да се изцедят от течността. За пълнежа се задушава ситно нарязаният лук в олиото. Щом омекне лукът, се добавя месото и настърганите пащърнак, морков и целина. Подправя се с розмарин и се запържва до омекване на зеленчуците. Доматите се пълнят с получената смес. Разбърква се яйцето с магданоза и готварския крем Cremio и се заливат доматите. Доматите се пекат в загрята фурна на 220 градуса.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L