500 мл сладкарски крем CREMIO 100 мл вода 5 г желатин 80 г шоколад 30 г захар 1 дълго кафе
Приготвяне:
Сладкарски крем CREMIO се изсипва в средно голяма касерола. Добавя се захарта и ½ от дългото кафе. Загрява се на слаб котлон и се бърка около 1-2 мин. до разтопяването на захарта, като се внимава да не заври.
Желатинът се разтваря в 100 мл студена вода и полученото желе се затопля на водна баня до пълното му втечняване. Добавя се към топлата смес от сладкарския крем, кафето и захарта и се разбърква до получаването на хомогенна смес. Полученият крем се налива в малки купички и се оставя в хладилник за 3-4 часа, за да стегнат.
Приготвяне на сиропа: ½ от дългото кафе се изсипва в малка касерола и се затопля на слаб котлон. Добавя се натрошеният шоколад и се бърка до пълно разтопяване.
Охладените кремчета се изсипват в чинийки и се заливат с готовия сироп. Можете да аранжирате със зърна от кафе.
Съвет: Ако не можете да изсипете кремчетата в чинийките, можете да загреете вода в тенджера на 40° - 45° и да потопите купичките с кремчетата за 8 сек. След това всяко от тях се обръща върху чинийка за сервиране с леко потупване по дъното.
Сподели
Още рецепти
Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица и паста
Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
Кремообразен вкус
Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране
Без глутен
Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив