12 март 2025 г.

Панакота със сладкарски крем CREMIO

Размер на шрифта
Продукти
20мин.
4порции
Виж видео
500 мл сладкарски крем CREMIO
100 мл вода
5 г желатин
80 г шоколад
30 г захар
1 дълго кафе
 
Приготвяне:
Сладкарски крем CREMIO се изсипва в средно голяма касерола. Добавя се захарта и ½ от дългото кафе. Загрява се на слаб котлон и се бърка около 1-2 мин. до разтопяването на захарта, като се внимава да не заври.
Желатинът се разтваря в 100 мл студена вода и полученото желе се затопля на водна баня до пълното му втечняване. Добавя се към топлата смес от сладкарския крем, кафето и захарта и се разбърква до получаването на хомогенна смес. Полученият крем се налива в малки купички и се оставя в хладилник за 3-4 часа, за да стегнат.

Приготвяне на сиропа: ½ от дългото кафе се изсипва в малка касерола и се затопля на слаб котлон. Добавя се натрошеният шоколад и се бърка до пълно разтопяване.
Охладените кремчета се изсипват в чинийки и се заливат с готовия сироп. Можете да аранжирате със зърна от кафе.

Съвет: Ако не можете да изсипете кремчетата в чинийките, можете да загреете вода в тенджера на 40° - 45°  и да потопите купичките с кремчетата за 8 сек. След това всяко от тях се обръща върху чинийка за сервиране с леко потупване по дъното.

 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L