Патладжан с домат и кашкавал

Размер на шрифта
Продукти
40мин.
4порции
  • 2 бр. патладжан;
  • 1 бр. домат;
  • 100 г настърган кашкавал MyDay;
  • 3-4 листа пресен босилек;
  • сол и зехтин на вкус.
Патладжанът се нарязва на тънки шайби, които се осоляват и престояват 10 мин. През това време се нарязват доматите на малки кубчета. Патладжаните се отцеждат и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се със зехтин или олио и се пекат 20 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса. След това върху всяко кръгче патладжан се поставят нарязаните на кубчета домати, накълцания босилек и настърган кашкавал MyDay. Така овкусените патладжани се доизпичат за още 5-7 мин. Приятен апетит!

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L