Пикантна крем супа от леща
Продукти
- 200 г червена леща
- 1 скилидка чесън
- 50 г лук
- 50 г моркови
- 1 ч. л. сладък червен пипер
- 1 люта чушка
- 800 мл зеленчуков бульон
- 200 мл доматено пюре
- 40 г готварски крем Cremio
- масло
- 1-2 с. л. лимонов сок
- 1/2 ч. л. лют червен пипер
- сол
- черен пипер на вкус.
Лещата се измива. Лукът и морковите се нарязват на ситно, запържват се в малко масло като се прибавят и скилидката чесън, стрита на паста, сладкият червен пипер, лютата чушка и доматеното пюре. Сместа се оставя на котлона за минута, налива се бульонът и лещата. След като кипне се прибавят сол и черен пипер на вкус. Оставя се за 20 мин. на котлона, след което се пасира и овкусява с 40 г готварски крем Cremio и лимонов сок. Преди поднасяне се поръсва с лютия пипер.