600 г пилешко филе 1 глава лук 400 г ориз (Арборио или Карнароли) 100 г настърган пармезан 2-3 с.л. олио 100 мл бяло вино 200 мл готварски крем CREMIO
сол и черен пипер 1 кубче пилешки бульон
магданоз
Лукът се нарязва на ситно, а пилешкото филе – на кубчета. Бульонът се разтваря в 1.5 л топла вода. Лукът се запържва в загрят тиган с олио за 2 мин. Добавя се пилешкото месо и се запича до златисто за 4 мин., като се бърка. Прибавя се оризът и малко олио. Залива се с виното, разбърква се за 30 сек. и се налива разтвореният бульон. Оставя се да къкри в тигана за около 20-25 мин., без да се бърка. Когато оризът поеме соса, се овкусява със сол и черен пипер. Добавя се готварският крем CREMIO и се разбърква. Накрая се прибавя пармезанът, разбърква се и се сервира с украса от магданоз.