19 ноември 2025 г.

Ризото с пиле и Cremio за готвене

Размер на шрифта
Продукти
40мин.
4порции
Виж видео
600 г пилешко филе
1 глава лук
400 г ориз (Арборио или Карнароли)
100 г настърган пармезан
2-3 с.л. олио
100 мл бяло вино
200 мл готварски крем CREMIO
сол и черен пипер
1 кубче пилешки бульон
магданоз
Лукът се нарязва на ситно, а пилешкото филе – на кубчета. Бульонът се разтваря в 1.5 л топла вода. Лукът се запържва в загрят тиган с олио за 2 мин. Добавя се пилешкото месо и се запича до златисто за 4 мин., като се бърка.  Прибавя се оризът и малко олио. Залива се с виното, разбърква се за 30 сек. и се налива разтвореният бульон. Оставя се да къкри в тигана за около 20-25 мин., без да се бърка. Когато оризът поеме соса, се овкусява със сол и черен пипер. Добавя се готварският крем CREMIO и се разбърква. Накрая се прибавя пармезанът, разбърква се и се сервира с украса от магданоз.
 
Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L