350 г дребни скариди 200 мл CREMIO за готвене 350 г ориз Арборио 1 глава лук 1 скилидка чесън 1 кубче зеленчуков бульон 1.2 л топла вода 50 мл бяло вино 50 мл олио 1 връзка магданоз
сол и черен пипер
Чесънът се нарязва на ситно, а лукът – на кубчета. В нагорещен тиган се сипват 3 с.л. олио, прибавят се предварително размразените скариди, разбъркват се за 2-3 мин. и се махат от тигана. В същия тиган се добавят 2 с.л. олио и се запържва лукът за 1 мин. Долива се още малко олио и се задуша чесънът за 30 сек. Прибавя се оризът и се разбърква за 2-3 мин. Кубчето бульон се разтваря в 1.2 л топла вода. Виното също се изсипва в тигана и когато се изпари, се налива бульонът. Оставя се да се готви 20 мин., без да се бърка. Прибавят се почистените скаридите, разбъркват се за 1-2 мин., залива се с готварски крем CREMIO и се разбърква за още 2 мин. Овкусява се със сол и черен пипер. При сервиране се украсява с нарязан магданоз.
Сподели
Още рецепти
Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица и паста
Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
Кремообразен вкус
Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране
Без глутен
Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив