18 юни 2025 г.

Ризото със скариди и Cremio за готвене

Размер на шрифта
Продукти
30мин.
4порции
Виж видео
350 г дребни скариди
200 мл CREMIO за готвене
350 г ориз Арборио
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 кубче зеленчуков бульон
1.2 л топла вода
50 мл бяло вино
50 мл олио
1 връзка магданоз
сол и черен пипер

 
Чесънът се нарязва на ситно, а лукът – на кубчета. В нагорещен тиган се сипват 3 с.л. олио, прибавят се предварително размразените скариди, разбъркват се за 2-3 мин. и се махат от тигана. В същия тиган се добавят 2 с.л. олио и се запържва лукът за 1 мин. Долива се още малко олио и се задуша чесънът за 30 сек. Прибавя се оризът и се разбърква  за 2-3 мин. Кубчето бульон се разтваря в 1.2 л топла вода. Виното също се изсипва в тигана и когато се изпари, се налива бульонът. Оставя се да се готви 20 мин., без да се бърка. Прибавят се почистените скаридите, разбъркват се за 1-2 мин., залива се с готварски крем CREMIO и се разбърква за още 2 мин. Овкусява се със сол и черен пипер. При сервиране се украсява с нарязан магданоз.
 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L