29 октомври 2025 г.

Сьомга със сос Холандез

Размер на шрифта
Продукти
15мин.
4порции
Виж видео
600 г сьомга
200 мл готварски крем CREMIO
80 г масло
2 бр. глави лук
4 бр. яйца (жълтъци)
2 бр. лимони
индийско орехче
черен пипер
сол
Отделят се жълтъците и се разбиват. Изстисква се сокът от лимоните. Маслото се разтопява леко и към него се добавя готварски крем CREMIO. Разбърква се за 2-3 мин., за да се затопли малко готварският крем, като не трябва да завира. Получената смес се изсипва на тънка струя при жълтъците, за да се темперира еднакво цялата смес. Връща се отново на котлона, овкусява се с черен пире, сол и индийско орехче. Добавя се лимоновият сок и се разбърква за 1 мин. или до леко сгъстяване на соса. Сосът е готов.
В загрят тиган с 1 ч.л. олио се слагат парчетата сьомга и се пече от едната страна за 3-4 мин. Овкусява се с черен пипер и сол. Слага се стрък розмарин и се пече в загрята фурна на 210°C за 5-10 мин.
Сервира се и се залива със соса. Може да украсите със стрък пресен розмарин.
 
Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L