Сладоледена торта Cremio с плодове
Продукти
За блата:
- 3 с.л. какао;
- 100 г лешници;
- 100 г фурми;
- 20 г солени крекери;
- 2 ч.л. рожково брашно.
За крема:
- 500 мл сладкарски крем Cremio;
- 1 кондензирано мляко;
- 400 г замразени плодове (150 г за крема и 250 г за украса)
- 80 г крокан;
- 3 с.л. разтопено кокосово масло по желание.
Започнете с основата на сладоледената торта. Сложете в блендер лешниците, какаото, рожковото брашно, фурмите и крекерите. След като получите лепкавата смес, разстелете по дъното и притиснете хубаво, за да се получи блат. Използвайте форма с диаметър 16 см.
Сладкарският крем Cremio се разбива с кондензираното мляко. Плодовете се нарязват на ситно, след което се прибавят към разбитата смес заедно с крокана. Кремът се изсипва в подходящ съд и се оставя мин. 4 ч във фризер. Сервира се с декорация от плодове или сметана.