11 юни 2025 г.

Сладоледена торта Страчатела

Размер на шрифта
Продукти
30мин.
12порции
Виж видео
300 мл CREMIO за разбиване
250 г крема сирене
200 г захар
100 г обикновени бисквити
200 г млечен шоколад
50 г бял шоколад
3 бр. яйца
ванилия
Двата вида шоколад се настъргват. Бисквитите се натрошават на фини трохи в блендер. Предварително охладеният сладкарски крем CREMIO се разбива с миксер в дълбока купа. В края на разбиването на по-бавни обороти се добавя захарта и 2/3 от настъргания шоколад. Останалата 1/3 част се запазва за поръсване на тортата. Белтъците се разбиват на сняг с 1 с.л. захар. В отделен съд се разбиват и жълтъците. В дълбоката купа с разбития крем се добавя крема сиренето, разбитите жълтъци и белтъци. Всичко се разбърква бавно и внимателно на ръка.
Дъното на ринг за печене се покрива с хартия за печене. Изсипват се натрошените бисквити и равномерно се разстилат. Отгоре се изсипва сместа за сладоледената торта и се заравнява. Оставя се във фризер за 12 ч, за да стегне.
Готовата торта се изважда от фризера и се оставя за 5 мин. да се отпусне на стайна температура, за да не се напука при освобождаване от ринга. Нарязва се  на триъгълни парчета. При сервирането се поръсва с настърган шоколад.

 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L