Свинско с гъби и цитрусов сос

Размер на шрифта
Продукти
30мин.
4порции
  • 500 г свинско каре;
  • 400 г гъби;
  • 1 глава стар лук;
  • 250 мл Cremio за готвене;
  • 30 г масло;
  • 100 мл зеленчуков бульон;
  • 1 скилидка чесън;
  • 1 с.л. горчица;
  • мащерка;
  • сок от 1/2 лимон;
  • сок от 1/2 портокал;
  • зехтин;
  • черен пипер;
  • сол на вкус.
Месото се почиства и нарязва на малки кубчета, след което се запържва до златисто в малко зехтин. Добавят се подправките (черен пипер и наситнен лук) до карамелизиране.
Гъбите се почистват като се премахнат пънчетата, без да се нарязват. В друг съд се се разтапя маслото и се запържват почистените гъби. Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка, както и със ситно нарязан чесън. След 7-8 мин. пържене се добавя бульона, лимоновият и портокаловият сок. Разбърква се и се готви за още 7-8 мин. без капак.
 
Голямата тенджера се връща на котлона и в нея се добавя гъбената смес. Разбърква се и се готви още 10 мин. на силен котлон. След това се добавя Cremio за готвене, разбърква се и се оставя за още 2 мин. на слаб котлон.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L