Тиквеник

Размер на шрифта
Продукти
60мин.
  • 250 г кори за баклава/баница
  • 70 г олио
Плънка:
  • 500 г настъргана тиква
  • 150 г захар
  • 1/2 ч.ч. запечени и смлени на едро орехи
  • 1/2 ч.л. смлян джинджифил
  • 1/2 ч.л. канела
  • 2 с.л. галета
Заливка:
  • 100 г газирана вода
  • 100 г сладкарски крем Cremio
  • 30 г краве масло
Орехите се смесват с джинджифила, канелата и галетата.
Лист от корите се поставя върху плот, поръсва се с олио и се покрива с втори лист от корите, който също се поръсва с олио, наръсва се малко от настърганата тиква, 2 с.л. захар и 2 с.л. от сместа с орехите и подправките. Завива се руло, което се прехвърля в намазнената тава. Това се повтаря до запълване на тавата или свършване на тиквата.
За приготвянето на заливката е необходимо да се смесят газираната вода, Cremio и разтопеното масло, след което се заливат навитите рула в тавата. Пече се за около 50 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L