16 април 2025 г.

Тирамису

Размер на шрифта
Продукти
35мин.
6порции
Виж видео
3 бр. жълтъци
50 г захар
300 мл CREMIO за разбиване
250 г маскарпоне
½ пакет бишкоти
2 дълги кафета
2 с.л. какао
Жълтъците са разбиват със захарта. В отделен съд се разбива с миксер сладкарски крем CREMIO. В голям съд се смесват на ръка жълтъците с маскарпонето и към тях постепенно се добавя и сладкарският крем CREMIO до получаването на хомогенна смес. Бишкотите се потапят за 2-3 сек. в студеното кафе и се редят в дълбока тавичка, като всеки ред бишкоти се покрива със слой крем. Готовото тирамису се оставя в хладилник да стегне за 12 часа. Охладеният десерт се поръсва с какао и се нарязва. При сервирането се аранжира с боровинки или ментови листа по желание.
 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L