24 септември 2025 г.

Торта Павлова

Размер на шрифта
Продукти
110мин.
8порции
Виж видео
6 бр. яйца (белтъци)
300 г захар
300 мл сладкарски крем CREMIO
500 г сезонни плодове (малини, боровинки, къпини, праскови)
1 с.л. нишесте
1 бр. лимон
Отделят се белтъците и се разбиват в дълбок съд, като към тях се добавя част от захарта на 2-3 пъти, за да се даде възможност на белтъците да бухнат още повече. Добавя се нишестето, сокът от 1 лимон и се разбърква за 30 сек. Получената смес се изсипва в кръг върху хартия за печене, оформя се като гнездо и се пече в предварително загрята фурна на 120°С за 90 мин. Оставя се да се охлади. Разбива се сладкарският крем CREMIO и се напълва охладеното целуфчено гнездо, така че да излезе обилно крем около и върху самото гнездо. Най-отгоре се добавят плодове по желание (малини, къпини, боровинки, ситно нарязани парченца праскови, сливи, др.). Украсява се с листенца от мента.

 
Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L