Царевични палачинки с хрупкав бекон

Размер на шрифта
Продукти
30мин.
4порции
  • 2 бр. яйца
  • 200 г варена царевица на зърна
  • 50 г царевично брашно
  • 70 г пшенично брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 80 мл готварски крем Cremio
  • 70 мл прясно мляко MyDay
  • 2-3 стръка магданоз
  • сол
  • зехтин / олио
  • 200 г бекон
Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват на сняг с щипка сол. Царевичното и пшеничното брашно се смесват заедно с бакпулвера. Жълтъците се разбиват заедно с готварския крем Cremio, след което се прибавят брашното, солта, млякото MyDay, царевицата и 1 с.л. от наситнения магданоз. Накрая се прибавят разбитите белтъци и се разбъркват внимателно с дървена лъжица. Оформят се дебели палачинки, които се пържат в мазнина за няколко минути от всяка страна.
 
Беконът се запича в отделен тиган и се сервира заедно с готовите палачинки, поръсени с малко ситно нарязан магданоз.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L