Царевични палачинки с хрупкав бекон
Продукти
- 2 бр. яйца
- 200 г варена царевица на зърна
- 50 г царевично брашно
- 70 г пшенично брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- 80 мл готварски крем Cremio
- 70 мл прясно мляко MyDay
- 2-3 стръка магданоз
- сол
- зехтин / олио
- 200 г бекон
Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват на сняг с щипка сол. Царевичното и пшеничното брашно се смесват заедно с бакпулвера. Жълтъците се разбиват заедно с готварския крем Cremio, след което се прибавят брашното, солта, млякото MyDay, царевицата и 1 с.л. от наситнения магданоз. Накрая се прибавят разбитите белтъци и се разбъркват внимателно с дървена лъжица. Оформят се дебели палачинки, които се пържат в мазнина за няколко минути от всяка страна.
Беконът се запича в отделен тиган и се сервира заедно с готовите палачинки, поръсени с малко ситно нарязан магданоз.