Домашна гранола
Продукти
- 1 кисело мляко MyDay
- 1 киви
- 1 мандарина
- 1 ябълка
За гранолата:
- 150 г овесени ядки
- 50 г кокосово брашно
- 50 г натрошени бадеми
- 1 с. л. слънчогледово семе
- 1 с. л. маково семе
- 1 с. л. сусам
- 1 ч. л. канела на прах
- 2 с. л. разтопено кокосово масло
- 2 с. л. мед
- 1 с. л. вода
Продуктите за гранолата се смесват в купа, след което се слагат в тава върху хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин. По време на печенето сместа се разбърква 2-3 пъти. Изпечената смес се изважда от фурната и охлажда напълно.
Плодовете се почистват и нарязват на ситни парчета. В дъното на малък съд (буркан или купичка) се нарежда 1-2 с.л. гранола, малко от нарязаните плодове, поливат се с кисело мляко и се слага още един ред гранола и плодове.
Можете да съхранявате неизползваната гранола в добре затворен пакет или буркан.