Домашна гранола

Размер на шрифта
Продукти
40мин.
  • 1 кисело мляко MyDay
  • 1 киви
  • 1 мандарина
  • 1 ябълка 
За гранолата:
  • 150 г овесени ядки
  • 50 г кокосово брашно
  • 50 г натрошени бадеми
  • 1 с. л. слънчогледово семе
  • 1 с. л. маково семе
  • 1 с. л. сусам
  • 1 ч. л. канела на прах
  • 2 с. л. разтопено кокосово масло
  • 2 с. л. мед
  • 1 с. л. вода
Продуктите за гранолата се смесват в купа, след което се слагат в тава върху хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин. По време на печенето сместа се разбърква 2-3 пъти. Изпечената смес се изважда от фурната и охлажда напълно.
 
Плодовете се почистват и нарязват на ситни парчета. В дъното на малък съд (буркан или купичка) се нарежда 1-2 с.л. гранола, малко от нарязаните плодове, поливат се с кисело мляко и се слага още един ред гранола и плодове.
 
Можете да съхранявате неизползваната гранола в добре затворен пакет или буркан.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L