Джинджифилови хапки
Продукти
За тестото:
- 200 г брашно
- 2 яйца
- 100 г захар
- 100 мл прясно мляко MyDay
- 1 ч.л. джинджифил на прах
- 1 с.л. какао на прах
- 3 с.л. олио
- бакпулвер
За крема:
- 200 мл сладкарски крем Cremio
- 100 г захар
- 1 белтък
- индийско орехче
Яйцата се разбъркват заедно със захарта. Добавят се брашното, бакпулверът и млякото като се бърка до хомогенна смес. Накрая се добавят олиото, джинджифилът и какаото на прах. Пече се в предварително загрята фурна на 180° около 40 мин.
Добре охладеният сладкарски крем Cremio се разбива продължително с миксер до получаване на пухкава консистенция.
Изпеченото тестото се начупва на хапки и се слага в чашки като се редува с крем. По желание може да се поръси с канела.