Филе от Сьомга с готварски крем Cremio
Продукти
- 600 г филе от сьомга;
- 300 мл Cremio за готвене;
- 1 стрък праз;
- 2 скилидки чесън;
- 125 мл бяло вино;
- 30 мл зехтин;
- 1 с.л. магданоз;
- ½ ч.л. черен пипер;
- сол на вкус.
Филетата от сьомга се овкусяват със солта и черния пипер, след което се запичат за 3 мин. от всяка страна в малко мазнина. В отделен съд се запържват нарязаните на дребно праз и чесън, като се задушават за няколко минути. Добавя се бялото вино и 2 мин. по-късно се прибавя и кремът за готвене Cremio. Сосът се готви около 3 мин. и се овкусява със сол, черен пипер и магданоз. Прибавя се сьомгата и се готвят заедно още 3 мин. при постоянно поливане на филето със сос.