12 ноември 2025 г.

Карфиол с пекорино

Размер на шрифта
Продукти
40мин.
4порции
Виж видео
1 голяма глава карфиол
200 г пекорино / пармезан
200 мл готварски крем CREMIO
40 г масло
индийско орехче
черен пипер
сол
Карфиолът се вари цял в тенджера с подсолена вода за 20 мин. Настъргва се пекорино или пармезан. Карфиолът се нарязва на розички и се подреждат в тава. Залива се с разтопено масло и се овкусява с индийско орехче, сол и черен пипер. Отгоре се залива с готварски крем Cremio. Поръсва се обилно с пекорино / пармезан. Пече се в предварително загрята фурна на 180° C за 40-50 мин.
 
Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L