15 януари 2025 г.

Кокосови бонбони с грис

Размер на шрифта
Продукти
60мин.
8порции

1 литър прясно мляко
1 и 1/2ч.ч. захар
1 ч.ч. грис 
200 мл сладкарски крем Cremio
3 пакетчета кокосови стърготини
150г ядки по избор(бадем или орех)

 

Сварява се прясното мляко. Като започне да ври, се добавя захарта. Разбърква се, докато се разтопи напълно.
След това се добавя грис, като постоянно се разбърква. Накрая се добавя и сладкарския крем Cremio. Разбърква се, докато се получи много гъста смес като качамак.
Вдига се от огъня и се оставя да изстине, но не напълно. От тестото се откъсват парчета, слага се по една ядка вътре и се оформят като топчета, големи колкото орехи.
Накрая се овалват в кокосови стърготини  и се нареждат в тава или поднос. Охлаждат се и се поднасят.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L