26 март 2025 г.

Крем Брюле

Размер на шрифта
Продукти
30мин.
6порции
Виж видео
150 мл прясно мляко
150 г захар
5 бр. жълтъци
500 мл готварски крем CREMIO
ванилия
30 мл вода
100 г захар за карамела
 
Млякото се загрява на слаб котлон, като се прибавя захарта и се разбърква до пълното й разтопяване. В отделен съд се разбиват жълтъците. Към тях се прибавят готварския крем CREMIO и ванилията. Готовата смес се добавя към топлото мляко с бавно бъркане на ръка. Крем Брюлето се разпределя в купички и се пече на водна баня в предварително загрята фурна на умерена температура (130-140°) за 60-70 мин. Готовите купички с крем се изваждат и охлаждат в хладилник за 2-3 часа.
Накрая се приготвя карамел като в малък съд се загрява 30 мл вода и 100 г захар на умерен котлон, докато захарта се разтопи и стане със златист цвят. С готовия  карамел се заливат купичките с крема. 

 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L