150 мл прясно мляко 150 г захар 5 бр. жълтъци 500 мл готварски крем CREMIO
ванилия 30 мл вода 100 г захар за карамела
Млякото се загрява на слаб котлон, като се прибавя захарта и се разбърква до пълното й разтопяване. В отделен съд се разбиват жълтъците. Към тях се прибавят готварския крем CREMIO и ванилията. Готовата смес се добавя към топлото мляко с бавно бъркане на ръка. Крем Брюлето се разпределя в купички и се пече на водна баня в предварително загрята фурна на умерена температура (130-140°) за 60-70 мин. Готовите купички с крем се изваждат и охлаждат в хладилник за 2-3 часа.
Накрая се приготвя карамел като в малък съд се загрява 30 мл вода и 100 г захар на умерен котлон, докато захарта се разтопи и стане със златист цвят. С готовия карамел се заливат купичките с крема.
Сподели
Още рецепти
Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица и паста
Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
Кремообразен вкус
Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране
Без глутен
Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив