Крем карамел с тиква

Размер на шрифта
Продукти
90мин.
  • 1 тиква;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 10 бр. яйца;
  • 1 л прясно мляко MyDay;
  • 1 ванилия;
  • натрошени орехи (по желание).
Тиквата се нарязва на кубчета и се сварява. На дъното на тавата карамелизира се част от захарта (3 с.л.) и се прибавя готовата тиква. Отделно се разбиват яйцата с прясното мляко MyDay и останалата захар, след което се залива тиквата. Пече се на водна баня за 60-80 мин. на 170 градуса. По желание може да се поръси с натрошени орехи.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L