Лесна баница с праз и сирене

Размер на шрифта
Продукти
50мин.
  • 1 пакет кори за баница
  • 400 г праз
  • 150 г сирене MyDay
  • 250 мл прясно мляко MyDay
  • 2 бр. яйца
  • 3 с.л. брашно
  • 3 с.л. олио / краве масло
  • черен пипер и сол
  • 3-4 стръка магданоз 
Празът се почиства, нарязва се на кръгчета и се задушава в леко загрятото олио / масло на котлона. Малко преди да омекне празът, се добавят наситненият магданоз, 50 мл прясно мляко MyDay, щипка сол и черен пипер. Сместа се запържва за 2 минути, след което се добавя натрошеното сирене MyDay. В чаша се смесват брашно, малко вода и едно разбито яйце и се разбъркват добре.
 
Фурната се загрява предварително на 180-200 градуса. Тавата за баницата се намазва с мазнина и се слага една кора. Готовите смеси се разпределят равномерно върху няколко кори, които внимателно се навиват на руло и се поставят в тава. Наредената баница се намазва с масло и се залива със смес от едно разбито яйце и останалото прясно мляко MyDay. Слага се във фурната за 40-45 минути и след вадене се завива с кърпа за 20 минути. Готовата баница се поднася с кофичка кисело мляко MyDay от 100% краве мляко.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L