Лесна баница с праз и сирене
Продукти
- 1 пакет кори за баница
- 400 г праз
- 150 г сирене MyDay
- 250 мл прясно мляко MyDay
- 2 бр. яйца
- 3 с.л. брашно
- 3 с.л. олио / краве масло
- черен пипер и сол
- 3-4 стръка магданоз
Празът се почиства, нарязва се на кръгчета и се задушава в леко загрятото олио / масло на котлона. Малко преди да омекне празът, се добавят наситненият магданоз, 50 мл прясно мляко MyDay, щипка сол и черен пипер. Сместа се запържва за 2 минути, след което се добавя натрошеното сирене MyDay. В чаша се смесват брашно, малко вода и едно разбито яйце и се разбъркват добре.
Фурната се загрява предварително на 180-200 градуса. Тавата за баницата се намазва с мазнина и се слага една кора. Готовите смеси се разпределят равномерно върху няколко кори, които внимателно се навиват на руло и се поставят в тава. Наредената баница се намазва с масло и се залива със смес от едно разбито яйце и останалото прясно мляко MyDay. Слага се във фурната за 40-45 минути и след вадене се завива с кърпа за 20 минути. Готовата баница се поднася с кофичка кисело мляко MyDay от 100% краве мляко.