Лесни великденски курабийки
Продукти
- 2 яйца;
- 1 жълтък;
- 1 ч.ч. захар;
- ½ ч.ч. масло;
- ½ ч.ч. кисело мляко MyDay;
- 1 ч.л. сода;
- 1 пакетче бакпулвер;
- 400 г брашно;
- лимонови корички.
Разбиват се яйцата, а после - киселото мляко MyDay, содата, маслото и лимоновите корички. Брашното се пресява с бакпулвера, добавя се към сместа и се омесва гладко тесто. Оформят се малки топчета и се нареждат в тава на 4-5 см едно от друго върху хартия. Топчетата се намазват с разбит жълтък и се поръсват със захар, след което се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 - 20 мин. По желание може към тестото за курабии да се прибавят какао на прах, кокосови стърготини или сушени плодове.
Така изпечените курабийки са идеални за поднасяне на великденската трапеза или за вкусен тестен десерт по всяко време от годината.