Разбиват се яйцата, а после - киселото мляко MyDay, содата, маслото и лимоновите корички. Брашното се пресява с бакпулвера, добавя се към сместа и се омесва гладко тесто. Оформят се малки топчета и се нареждат в тава на 4-5 см едно от друго върху хартия. Топчетата се намазват с разбит жълтък и се поръсват със захар, след което се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 - 20 мин. По желание може към тестото за курабии да се прибавят какао на прах, кокосови стърготини или сушени плодове.
Така изпечените курабийки са идеални за поднасяне на великденската трапеза или за вкусен тестен десерт по всяко време от годината.
Сподели
Още рецепти
Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица и паста
Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
Кремообразен вкус
Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране
Без глутен
Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
Добра консистенция
Много добър за смесване с млечни кремове
Издръжлива текстура
Стабилен няколко дни след разбиване
Удобни разфасовки
Опаковки: 200ml, 500ml, 1L
Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с Политиката на поверителност.