26 ноември 2025 г.

Лимоново пилешко с млечна сметана

Размер на шрифта
Продукти
40мин.
6порции
Виж видео
800 г пилешко филе
1 глава чесън
1 бр. голям лимон
500 мл млечна сметана за готвене CREMIO
30 мл олио
мащерка
сол и черен пипер
Всяко парче пилешко филе се разрязва по дължина, така че да се получат 2 по-тънки филета. Чесънът се нарязва на ситно. Кората на лимона се настъргва, а сокът му се изцежда. Филетата се овкусяват със сол и пипер. В голяма купа се маринова месото с мащерка и лимонов сок. Оставя се да отлежи 1 час. Маринованите филета се запичат на тиган с малко олио от всяка страна до златисто, като се добавя и нарязаният чесън. Заливат се  с млечна сметана CREMIO и се поръсват с лимоновата кора. Овкусяват се с още сол и черен пипер, разбърква се за 2 мин. на котлона, а после се пече в предварително загрята на 200°C фурна за 10 мин. Сервира се с резенче лимон за украса.
 
Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L