800 г пилешко филе 1 глава чесън 1 бр. голям лимон 500 мл млечна сметана за готвене CREMIO 30 мл олио
мащерка
сол и черен пипер
Всяко парче пилешко филе се разрязва по дължина, така че да се получат 2 по-тънки филета. Чесънът се нарязва на ситно. Кората на лимона се настъргва, а сокът му се изцежда. Филетата се овкусяват със сол и пипер. В голяма купа се маринова месото с мащерка и лимонов сок. Оставя се да отлежи 1 час. Маринованите филета се запичат на тиган с малко олио от всяка страна до златисто, като се добавя и нарязаният чесън. Заливат се с млечна сметана CREMIO и се поръсват с лимоновата кора. Овкусяват се с още сол и черен пипер, разбърква се за 2 мин. на котлона, а после се пече в предварително загрята на 200°C фурна за 10 мин. Сервира се с резенче лимон за украса.