Лятно малиново парфе
Продукти
- 300 г малини;
- 200 г бял шоколад;
- 500 мл Cremio за разбиване;
- 10 г желатин;
- 1 с.л. лимонов екстракт.
За основата:
- 150 г смлени бисквити;
- 25 г смлени бадеми;
- 25 г смлени орехи;
- 80 г разтопено масло;
- 1 с.л. мед;
- щипка канела.
Смесват се бисквитите, бадемите, орехите, меда, маслото и канелата и се разбъркват добре. Получената смес се изсипва в подходящи малки форми (купи или чаши), притиска се добре и се оставя в хладилник. Желатинът се накисва в студена вода, за да набъбне. Шоколадът се разтопява на водна баня и се смесва с желатина и ваниловия екстракт. Сладкарският крем Cremio се разбива добре с миксер (предварително охладен за поне 8 ч.), след което се прибавя шоколадовата смес, като се разбърква внимателно с шпатула. Малините се подреждат върху бисквитения блат и отгоре се разпределя кремът, след което десертът се прибира за няколко часа в хладилник. Преди сервиране декорирайте с малини и листенца мента.