Лятно малиново парфе

Размер на шрифта
Продукти
40мин.
6порции
  • 300 г малини;
  • 200 г бял шоколад;
  • 500 мл Cremio за разбиване;
  • 10 г желатин;
  • 1 с.л. лимонов екстракт.
 За основата:
  • 150 г смлени бисквити;
  • 25 г смлени бадеми;
  • 25 г смлени орехи;
  • 80 г разтопено масло;
  • 1 с.л. мед;
  • щипка канела.
Смесват се бисквитите, бадемите, орехите, меда, маслото и канелата и се разбъркват добре. Получената смес се изсипва в подходящи малки форми (купи или чаши), притиска се добре и се оставя в хладилник. Желатинът се накисва в студена вода, за да набъбне. Шоколадът се разтопява на водна баня и се смесва с желатина и ваниловия екстракт. Сладкарският крем Cremio се разбива добре с миксер (предварително охладен за поне 8 ч.), след което се прибавя шоколадовата смес, като се разбърква внимателно с шпатула. Малините се подреждат върху бисквитения блат и отгоре се разпределя кремът, след което десертът се прибира за няколко часа в хладилник. Преди сервиране декорирайте с малини и листенца мента.

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L