07 май 2025 г.

Ягоди „Романов“

Размер на шрифта
Продукти
15мин.
6порции
Виж видео
400 г ягоди
370 г заквасена сметана
200ml CREMIO за разбиване
50 г ликьор
2-3 парчета шоколад
 
Ягодите се нарязват на едро. Сладкарският крем CREMIO се разбива и към него се добавя заквасената сметана. Разбърква се внимателно на ръка до хомогенност. В чаши за сервиране се поставят кубчета ягоди, заливат се с малко ликьор и се допълват с крема. Украсява се с настърган шоколад и/или с ментови листа. Оставя се да се охлади за 12 ч и се консумира.
 

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L